Välkommen!

Roligt att just du vill stanna upp och ta del av min blogg! Jag är lätt att kontakta för synpunkter i något ämne. Gör gärna det!!
Mailadress: jan_erik_einarsson@hotmail.com
Mobil 0708-607102 / Jan Erik


söndag, september 10, 2006

Persson vs Reinfeldt

I fredags möttes återigen (dock inte för sista gången!) statsministern Göran Persson och blivande statsministern Fredrik Reinfeldt i en mediedebatt. Tror att de flesta lyssnare bedömde Persson som mera aggressiv, mera trängd och mindre lyssnande. Troligen uppfattades Reinfeldt som lugnare, tryggare och - faktiskt - mest slagfärdig. Fredrik Reinfeldt anklagade bl.a. Göran Persson för att vara ansvarig för en politik som gynnar höginkomsttagare (!) och som splittrar folket i innanför och utanför arbetslivet. Svårsmält för Persson, när bilden som ska "lura" väljaren är att högerspöket alltid är farligt. Nej det farliga är att vara oärlig om sakernas tillstånd och be om väljarnas stöd med anpassad information.

Det är nog så att knappt 10 % som mest rör sig över blockgränserna, medan mera rörlighet förekommer inom blocken. Nu sitter ju "skönheten i betraktarens öga" även när det gäller vilket parti som känns bäst. Som person får dock Göran Persson ganska lågt förtroende medan Fredrik Reinfeldt får mycket högt förtroende. Detta faktum kan avgöra valet, tror jag!