Välkommen!

Roligt att just du vill stanna upp och ta del av min blogg! Jag är lätt att kontakta för synpunkter i något ämne. Gör gärna det!!
Mailadress: jan_erik_einarsson@hotmail.com
Mobil 0708-607102 / Jan Erik


onsdag, augusti 30, 2006

I elitserien

Örkelljunga kommun har numera en Finansiell Elitlicens från Svensk Kommunrating (www.kommunrating.se). Ett 30-tal kommuner har redan idag eller inom 3 år möjlighet att erövra en sådan elitlicens. Vad som inte sägs rakt ut är att det ligger ett långsiktigt och målmedvetet arbete bakom där resultatet av ständiga prioriteringar ger dagens profil.

För detta ska de senaste decenniernas kommunledningar hedras. Vi som verkar idag har ärvt goda förutsättningar och försöker att vårda detta. Ansvaret faller alltid på sittande majoriteter - oppositionen får alltid fritt söka populistiska argument i debatten. Heder år Otto Johansson, Anne-Marie Hugoson och Arne Nilsson (och alla som bildade "elitlagen" under deras ordförandetid)!!

Det skiljer på "rött" och "blått" - tänk på det när Du ska rösta!

söndag, augusti 27, 2006

Örkelljunga tål granskning

Dagens "Uppdrag granskning" med efterföljande "Aktuellt" påstår att cirka hälften av landets kommuner helt lagstridigt låser in dementa. Se gärna programmet, med fokus på Piteå. Piteå har alltid styrts av (S) och där fick (S) i valet 2006 "fortfarande" över 50 % av rösterna. Kanske aldrig mer ...
I Piteå satsar kommunen 480.000 kr per plats i särskilt boende. I Örkelljunga är motsvarande siffra 587.000 kr. Det är verkligen mycket stor skillnad mellan svenska kommuners kostnad för äldreomsorg. Ändå verkar det som att alla tror att det satsas för lite och överallt.
Peter Roslund (S), kommunalråd i Piteå, försökte tafatt påstå att regeringen satsar för lite på kommunerna och i stället väljer skattesänkningar. Hmmm. Piteås kommunalskatt är 22:03 kr medan Örkelljunga har 18:76.
Är det någon som behöver mer hjälp för att förstå att det handlar om hur man prioriterar med skattepengarna?? Örkelljunga kommun tål att jämföras!