Välkommen!

Roligt att just du vill stanna upp och ta del av min blogg! Jag är lätt att kontakta för synpunkter i något ämne. Gör gärna det!!
Mailadress: jan_erik_einarsson@hotmail.com
Mobil 0708-607102 / Jan Erik


fredag, november 24, 2006

¨Lååång budget!

En ny fullmäktigeförsamling har kommit till beslut efter 12 timmar! Aldrig har det varit drygare!

Efter lååång debatt fanns (som jag angett) bara s-ledamöter som ville höja skatten. 14 röster för 19:26 i skatt, 29 röster för 18:76 dvs. oförändrad skatt! Hade det inte varit bättre att delta i budgetarbetet och kunna lite mer och prata lite mindre?

I Staffanstorp sänker man skatten till 18:89! Dvs. en sänkning med 60 öre. I Örkelljunga har vi 18:76 + ett tillskott från pensionsförvaltningen på i genomsnitt 70 öre. Vi har INTE lite pengar till kärnverksamheterna! I Staffanstorp säger man: Vi ska inte ta ut mer av skattebetalarna än vi behöver! I Örkelljunga säger "många": Hur mycket behöver verksamheterna?

Är inte politikernas uppgift att företräda ALLA medborgarna. Efter en noggrann analys ska vi i demokratisk ordning visa på vilken kostnadsnivå och vilken kvalitet vi vill finansierna.

Fram för mer mer entreprenader. Bättre och billigare! Hur kan vi försvara att vi inte använder entreprenader ännu mer? Detta blev också efter 12 timmar ett (oenigt!) beslut.

Kom ihåg debatten till nästa val. Ingen åsikt under budgetberedningen, 12 timmar av "utnötningstaktik" - vad ska man sedan säga efter 29-14?