Välkommen!

Roligt att just du vill stanna upp och ta del av min blogg! Jag är lätt att kontakta för synpunkter i något ämne. Gör gärna det!!
Mailadress: jan_erik_einarsson@hotmail.com
Mobil 0708-607102 / Jan Erik


tisdag, september 08, 2009

Frimodig!

Från (S) har man den senaste tiden försökt ironisera över Frimodig Kyrka. Begrepp som "Svårmodig kyrka" och "Räddhågad kyrka" används, tydligt syftande på vårt namn. Tråkigt OCH roligt! Tråkigt, då det liknar pajkastning och ett försök att förlöjliga ett demokratiskt alternativ i kyrkovalet. Roligt, då det visar att Frimodig Kyrka upplevs som ett hot mot partiernas maktsfär, främst socialdemokraternas.
Den som sätter sig in i Frimodig Kyrkas program hittar (naturligtvis) inget svårmod eller någon räddhågsenhet! Visst finns det ett budskap med allvar över Svenska kyrkan av idag. Men vi är frimodiga och vet att om kyrkfolket får upp ögonen över partiernas skadliga funktion så kommer många att välja en fri nomineringsgrupp, och många många kommer att välja Frimodig Kyrka. Svenska kyrkan behöver frimodighet! Frimodighet att förkunna evangeliet in i många sökandes situation. Frimodighet att förlita sig på Jesus Kristus, kyrkans Herre, som anförtrott sitt Ord till väckelse och tröst. Frimodighet att veta att levande församlingar byggs upp med Jesus i centrum, vad än som är politiskt korrekt för stunden.
Därför går Frimodig kyrka frimodigt mot valdagen i bön om att allt fler ska få upp ögonen för "Det verkliga alternativet!" dvs. Frimodig kyrka.

söndag, september 06, 2009

Miljöinitiativ (M)

Insändare 2009-09-06

Mats Persson (MPÖ) uttalar i HD den 6 september 2009 att han inte kan minnas ett enda miljöinitiativ som tagits sedan miljöpartiet försvann ur miljöpolitiken. Jag vill då gärna påminna om förslaget att göra Pinnåområdet till ett kommunalt naturreservat, något som det länge fanns ett motstånd mot, ända tills Länsstyrelsens experter uttalade ett entydigt stöd. Vidare förslaget att rädda Möllers skog, något som i dagarna givit oss Grytåsa strövområde. I förlängningen kan området komma att utökas och innefatta åtgärder för Flinka sjö. Och ett tredje exempel, Vallins skog, där t.o.m. KF ville avslå förslaget, men kommunfullmäktige pekade ut en vilja att bevaka ärendet och om möjligt finna en positiv lösning framöver då ju området är privatägt. Samtliga dessa tre exempel är dokumenterade som motioner från Moderaterna (M). Vem kan toppa detta?
Självklart tycker jag såväl att miljöfrågorna är angelägna som att vi kanske kan fundera lite över mijöpartiets historiska profil, som t.ex. golfbanan. Vem är idag besviken över golfbanan och Woodlands Country Club?
Slutligen minns jag tydligt hur Mats t.o.m. stöttade den ekonomiskt stora satsning som gjorts och görs i en total natur- och kulturmiljöinventering över hela kommunen och som genomförs av Länsmuseets personal. Jag hoppas, liksom då, att detta kan lyfta fram värden som utgör en del av landsbygdens livskraft med upplevelser och turism i olika former.

Jan Erik Einarsson (M)