Välkommen!

Roligt att just du vill stanna upp och ta del av min blogg! Jag är lätt att kontakta för synpunkter i något ämne. Gör gärna det!!
Mailadress: jan_erik_einarsson@hotmail.com
Mobil 0708-607102 / Jan Erik


lördag, september 11, 2010

Frimodig kyrka - en frisk fläkt!!

Fredag-lördag var Frimodig kyrkas riksstyrelse på konferens på Te Deum utanför Östra Grevie. En spännande och kompetent sammansättning av kvinnor & män firade tideböner och mässa i kapellet som är en del av den anglikanska kyrkan. Uppbyggligt och i en kreativ miljö. Tack till Sr Gerd för värdskapet!
Frimodig kyrka vill vara ett salt och ett ljus i Svenska kyrkan. Bl.a. kommer vi att inrätta ett bönenätverk, troligen unikt bland nomineringsgrupper i kyrkan. Vi vill gärna möta "kyrkfolket", alla som vill fira sin gudstjänst i Svenska kyrkan över hela vårt land. Med Guds hjälp vill vi sprida lite framtidstro, optimism och "frimodighet" bland Guds folk.
Tack också till alla som delar vår vision och bidrar i arbetet på olika sätt. Vi drömmer om levande församlingar som fyller våra kyrkor med tillbedjan och lovsång till Jesus. Vi vill på ett tydligt och konkret sätt arbeta för liv och livskraft i församlingen. Det vågar vi göra i Jesu namn.

onsdag, september 08, 2010

Örkelljunga tål granskning

I dagens "Uppdrag granskning" och efterföljande "Aktuellt" påstås att cirka hälften av landets kommuner helt lagstridigt låser in dementa. Se gärna programmet, som hade ett fokus på Piteå. I Piteå har alltid (S) styrt och de fick i valet 2006 över 50 % av rösterna. Nåja, det är väl en tidsfråga, kanske eller kanske inte ... Rött kan vara en färg färgblinda inte ser.
Piteå satsar 480.000 kr per plats i särskilt boende, i Örkelljunga satsar vi 587.000 kr. Det är verkligen stor skillnad mellan svenska kommuners satsningar på äldreomsorgen! Och det som kostar mest är naturligtvis personalbemanningen.
Peter Roslund (S), kommunalråd i Piteå, försökte tafatt påtala att regeringen inte tillskjuter erforderliga medel till kommunerna utan väljer skattesänkningar. Piteås kommunalskatt är 22:03 kr medan Örkelljungas är 18:76 kr. Men pengarna satsas annorlunda, det klart.
Är det någon som fortfarande inte ser att det handlar om hur man prioriterar med skattepengar?? Örkelljunga kommun tål att jämföras!

tisdag, september 07, 2010

Inte har vi låg skatt inte!!

I dagens "Ring P1" hävdade en man som ringde in att unga är självcentrerade och kanske gärna väljer låg skatt framför ett solidariskt välfärdssamhälle. Man borde i stället vara beredd att betala en högre skatt för att kunna behålla välfärden. Tyckte han.
Hmmm.
Han var fackligt ombud. Kanske var han "röd", i vart fall var han inte "blå"!

Vet inte alla att vi har en av världens högsta skatter?? Inte är den låg inte! Det har vi fortfarande, trots fyra jobbskatteavdrag. Vi ligger nästan 10 % över ett EU-genomsnitt! Varför kan vi inte klara en god offentlig verksamhet (en "välfärd") på samma skattenivå som våra grannländer i den rika västvärlden?
Och varför skulle skatten behöva höjas? Jo, förresten, om vi vill att politikerna ska få mer makt och individen mindre - då är ju detta ett lysande resonemang. Annars tycker jag att samma skattenivå är samma välfärdsstandard. Hur är det annars?

Men visst hör jag skattehöjningstankar också från oväntat håll. Det är lite "sosse" i de flesta (hjärntvättade?) svenskar.

måndag, september 06, 2010

Personvalskampanj, javisst!

Jag står för den synen att alla medborgare bör delta genom att rösta i alla demokratiska val. Vidare bör alla gärna välja "sin" kandidat genom att personvalskryssa någon man känner förtroende för. Alla har en uppgift att sätta sig in i valets frågor, bilda sig en uppfattning och utnyttja sina demokratiska rättigheter till olika åsikter, till att yttra sig och genom att rösta. Hur blir demokratin om de som bryr sig blir allt färre?
Därför gör jag mig synlig för väljarna och uppmanar alla som vill ge mig förtroende att också personvalskryssa mig som en aktiv handling.

För att se mitt flygblad kan du klicka på länken här:
https://sites.google.com/site/janerikeinarsson/home/personvalskampanj

Stort TACK för Ditt stöd!

Lars Ohly, alltid kommunist?

SVT:s utfrågning igår av Lars Ohly är - enligt mig - en av de viktigaste partiledarutfrågningarna. Minns att (S) och (MP) ville stå ensamma i en röd-gröna allians. Men (V) släpptes in och legitimerades därmed. Nu blåser det lite vänstervindar, mest bland ungdomar. Hur kan historien glömmas så lätt?? Såväl ytterlighetspartier till höger som vänster SKA markeras och avslöjas. Så har sossarna gjort i alla tider, t.o.m. under samlingsregeringen under WW2. Men inte längre; Mona Sahlin är den förste partiledaren som inlett formellt samarbete med (V) vilket naturligtvis skulle leda till platser i regeringen - OM nu de rödgröna skulle få majoritet. Bevare oss väl!

Läs gärna DN:s avslöjande ledare om Vänsterpartiet (kommunisterna):
http://www.dn.se/ledare/signerat/ett-avslojande-program-1.1164952

söndag, september 05, 2010

Lokaltidningen intervjuar

Den 1 september publicerades en intervju som presenterar mig inför valet. Följ gärna länken och läs!

http://bjuv.lokaltidningen.se/jag-forsvarar-jobbskatteavdraget-/20100901/val/709019987/2128

14 dagar kvar

Nu är valrörelsen verkligen igång. SVT och Sveriges Radio gör - faktiskt, jag tycker det! - ett gott arbete för att medborgaren ska kunna göra ett aktivt och välgrundat val. Igår såg jag statsminister Fredrik Reinfeldt i "Utfrågningen" på SVT24. Allt beröm åt honom, han är min statsministerkandidat! Men han lovade ju inte att han skulle sitta kvar som statsminister fram till pensionen. Kul!
Opinionsmätningar, javisst! Jag tror och hoppas att medvinden för Alliansen ger ytterligare utdelning fram till valet. Många vill vara med i ett vinnande lag, eller hur? Å andra sidan kan valrörelsen bli ännu tuffare framöver. Matchen är inte vunnen. Så prata med folk och betona Alliansen mer än ett visst parti i Alliansen. Alla fyra partier behövs för att om möjligt t.o.m. få egen majoritet. Så tänker jag.