Välkommen!

Roligt att just du vill stanna upp och ta del av min blogg! Jag är lätt att kontakta för synpunkter i något ämne. Gör gärna det!!
Mailadress: jan_erik_einarsson@hotmail.com
Mobil 0708-607102 / Jan Erik


onsdag, september 08, 2010

Örkelljunga tål granskning

I dagens "Uppdrag granskning" och efterföljande "Aktuellt" påstås att cirka hälften av landets kommuner helt lagstridigt låser in dementa. Se gärna programmet, som hade ett fokus på Piteå. I Piteå har alltid (S) styrt och de fick i valet 2006 över 50 % av rösterna. Nåja, det är väl en tidsfråga, kanske eller kanske inte ... Rött kan vara en färg färgblinda inte ser.
Piteå satsar 480.000 kr per plats i särskilt boende, i Örkelljunga satsar vi 587.000 kr. Det är verkligen stor skillnad mellan svenska kommuners satsningar på äldreomsorgen! Och det som kostar mest är naturligtvis personalbemanningen.
Peter Roslund (S), kommunalråd i Piteå, försökte tafatt påtala att regeringen inte tillskjuter erforderliga medel till kommunerna utan väljer skattesänkningar. Piteås kommunalskatt är 22:03 kr medan Örkelljungas är 18:76 kr. Men pengarna satsas annorlunda, det klart.
Är det någon som fortfarande inte ser att det handlar om hur man prioriterar med skattepengar?? Örkelljunga kommun tål att jämföras!