Välkommen!

Roligt att just du vill stanna upp och ta del av min blogg! Jag är lätt att kontakta för synpunkter i något ämne. Gör gärna det!!
Mailadress: jan_erik_einarsson@hotmail.com
Mobil 0708-607102 / Jan Erik


tisdag, september 07, 2010

Inte har vi låg skatt inte!!

I dagens "Ring P1" hävdade en man som ringde in att unga är självcentrerade och kanske gärna väljer låg skatt framför ett solidariskt välfärdssamhälle. Man borde i stället vara beredd att betala en högre skatt för att kunna behålla välfärden. Tyckte han.
Hmmm.
Han var fackligt ombud. Kanske var han "röd", i vart fall var han inte "blå"!

Vet inte alla att vi har en av världens högsta skatter?? Inte är den låg inte! Det har vi fortfarande, trots fyra jobbskatteavdrag. Vi ligger nästan 10 % över ett EU-genomsnitt! Varför kan vi inte klara en god offentlig verksamhet (en "välfärd") på samma skattenivå som våra grannländer i den rika västvärlden?
Och varför skulle skatten behöva höjas? Jo, förresten, om vi vill att politikerna ska få mer makt och individen mindre - då är ju detta ett lysande resonemang. Annars tycker jag att samma skattenivå är samma välfärdsstandard. Hur är det annars?

Men visst hör jag skattehöjningstankar också från oväntat håll. Det är lite "sosse" i de flesta (hjärntvättade?) svenskar.