Välkommen!

Roligt att just du vill stanna upp och ta del av min blogg! Jag är lätt att kontakta för synpunkter i något ämne. Gör gärna det!!
Mailadress: jan_erik_einarsson@hotmail.com
Mobil 0708-607102 / Jan Erik


tisdag, september 12, 2006

Vem vinner duellen?

Göran Persson i högform, så uppspelt att han ständigt avbryter och dominerar det mesta av tiden. Han tar föga notis om programledaren Anna Hedenmos försök att fördela ordet rättvist. Mycket av tiden går åt till att motivera nya bidrag och reformer i allmänhet men främst åt att kritisera motståndarens politik. Högerspöket lever (nästan i alla fall). Göran Persson hoppas väljarna ska tro på att efter valet väntar den ljusaste av världar, trygg i att väljaren inte utkräver ansvar för gångna års regeringstid.

Fredrik Reinfeldt dämpad, kanske alltför lugn och artig. Betonar gång på gång att regeringen inte vill se samhällsproblemen i vitögat, främst den klyvning av samhället som många utan arbete innebär. En utveckling som (s) skapat med sin politik och bär ansvar för! Det Sverige behöver är fler i jobb. Fler som arbetar ger mer att dela på. Bra, vi vill ha en större kaka att dela på!

Så uppfattade jag andra duellen i SVT i söndags. Idag tisdag har såväl (s) som (m) ökat sina sympatier, kanske till följd av fokuseringen på statsministerkandidaterna. Alliansen har ett övertag på 1,3 procentenheter. I kväll kan vi se tredje duellen mellan huvudalternativens två ledare. Valspurten dras upp, upploppet återstår. Vem som vinner vet vi på söndag?