Välkommen!

Roligt att just du vill stanna upp och ta del av min blogg! Jag är lätt att kontakta för synpunkter i något ämne. Gör gärna det!!
Mailadress: jan_erik_einarsson@hotmail.com
Mobil 0708-607102 / Jan Erik


onsdag, september 13, 2006

Perssons bluff

Pensionärsskatt – en ren bluff. Av: Ann Lindgren, SPF förbundsordförande

Så här i valrörelsen sista skälvande dagar tycks kampen mellan blocken utspela sig med allt grövre retorik. Inte hjälper det någon väljare när retoriken riktas in på felaktiga påståenden för att få väljarna att uppfatta något annat än vad som är sant. Falsk marknadsföring brukar det kallas i näringslivet när ett företag på ett ohederligt sätt svärtar ned sin konkurrent. Sådana metoder brukar slå tillbaka och straffa sig.

I söndags kväll hade vi ett sådant fall i TV-duellen Persson/Reinfeldt. Göran Persson öppnade debatten med att fiska bland pensionärernas röster. Han hävdade att Alliansen vill försämra villkoren för pensionärerna genom att påstå att de ska få betala en extra pensionärsskatt.

Det är en ren bluff. Sanningen är den att Alliansen vill införa ett jobbavdrag för att stimulera människor att arbeta istället för att gå på bidrag. De pensionärer som vill och kan fortsätta arbeta får givetvis också del av detta avdrag. SPF skriver tydligt i sin handlingsplan att äldre som vill måste få en möjlighet att finnas kvar i arbetslivet. Det ska löna sig både för arbetsgivare och för individen själva att fortsätta arbeta även efter 65.Skall vi klara pensioner, vård- och omsorg och annan välfärd måste fler arbeta. Över en miljon arbetsföra kan inte stå utanför arbetsmarknaden.

Alliansens föreslår skatteminskningar för framför allt låg- och medelinkomsttagare genom justeringar i skatteskalor och ökade grundavdrag vilket också kommer pensionärerna till godo.
Dessvärre använde sig Fredrik Reinfeldt inte av möjligheten att gå i svaromål mot Persson
En bättre förberedd Reinfeldt hade kanske också kunnat peka på att Alliansen avser att höja både garantipensionen och bostadstillägget för de pensionärer. Även (s) har deklarerat att de vill höja bostadstilläggen. Vidare föreslår Alliansen att de som bor i hyresrätt ska få ett särskilt skatteavdrag, att bostadsrätters schablonskatter skall minska liksom villaägarnas fastighetsskatt. En utredning skall tillsättas för att analysera om det är möjligt att ta bort fastighetsskatten helt och hållet.
Jag är övertygad om att svenska folket inte låter sig luras av ren bluffretorik. Varken unga, medelålders eller äldre.