Välkommen!

Roligt att just du vill stanna upp och ta del av min blogg! Jag är lätt att kontakta för synpunkter i något ämne. Gör gärna det!!
Mailadress: jan_erik_einarsson@hotmail.com
Mobil 0708-607102 / Jan Erik


fredag, augusti 25, 2006

Kristdemokraterna klarar 4 %-spärren!

Igår den 24 augusti inleddes årets partiledarutfrågningar i TV. "Nye" partiledaren Göran Hägglund var först ut och klarade premiären galant. Efter en partiledare som Alf Svensson - partiledare under 31 år! - är det självklart att Göran Hägglund arbetar under viss press. Kommer han att klara uppgiften? Risken är att ett negativt valresultat kommer att tillskrivas en ny (och "sämre") partiledare. Men förr eller senare (i Kd:S fall senare!) måste ju partier byta ledare.

Göran Hägglund (kd) får i mediakommentarerna ett positivt betyg, möjligen utom från viss vänsterpress. Men då är det ofta negativa kommentarer som man känner kommer utifrån partitaktiska bedömningar. Man la märke till att inte en enda gång ställdes frågor kring risken för att ramla under 4 %-spärren. Inga opinionsmätningar indikerar heller att Kd riktigt ligger i farozonen. Partiet har nog idag ett tillräckligt stöd för att tryggt kunna möta väljarna.

Idag den 25 augusti kom förre ledaren Alf Svensson (kd) till lilla Örkelljunga! En grupp sympatisörer - och en grupp nyfikna - mötte upp på Terrassen, totalt säkert ett 50-tal åhörare. Alf är "still going strong" och visade rutinerat vilken excellent talare han fortfarande är. Kd har ju ett av Skånes bästa valresultat just i Örkelljunga. Samtidigt noteras att på valaffischplats fanns en bild av Alf Evensson. Inte lätt för Göran Hägglund! Men å andra sidan står Alf Svensson etta på Kd:s riksdagslista hos oss. Så även i några andra riksdagsvalkretsar runt om i landet. Om detta kan man fundera. Var kommer Alf Svenssons riksdagsplats att utdelas? Och vem kommer in i riksdagen tack vare Alf Svenssons dragningskraft? Den som lever får se.