Välkommen!

Roligt att just du vill stanna upp och ta del av min blogg! Jag är lätt att kontakta för synpunkter i något ämne. Gör gärna det!!
Mailadress: jan_erik_einarsson@hotmail.com
Mobil 0708-607102 / Jan Erik


onsdag, augusti 23, 2006

Alliansens valmanifest

För första gången presenterade idag (den 23 augusti) ett färdigt regeringsalternativ ett gemensamt valmanifest. Mot Alliansens gemensamma manifest står tre spretiga manifest från vänsterkartellen. Vi ger besked, det gör inte de. Alliansens valmanifest tar sikte på att göra Sverige bättre och lösa de samhällsproblem vi har. Det finns tre delar som är särskilt viktiga:
1. Detta är ett manifest för fler jobb. Det utgår från det jobbpaket som Alliansen kom överens om i Bankeryd och till detta adderas en kraftfull satsning på ungdomsarbetslösheten. Mot socialdemokraternas bidragsmanifest står ett jobbmanifest.
2. Detta är ett manifest för högre kvalitet i välfärdens kärnverksamheter – skola, vård och brottsbekämpning. Vi satsar mer än socialdemokraterna och har konkreta förslag för att utveckla kvaliteten, bland annat införandet av vårdguider till stöd för de mest sjuka, en satsning på speciallärare och skärpta straff för grova våldsbrott.
3. Detta är ett manifest som är statsfinansiellt ansvarsfullt. Jobbpaketet i Bankeryd och välfärdssatsningarna i Alliansens gemensamma ekonomiska vårmotion ligger fast och är fullt finansierade. Till detta görs satsningar inom ramen för ett reformutrymme på 30 miljarder. Alliansen kommer inte att äventyra statsfinanserna.

Bakom Alliansens valmanifest står fyra samarbetspotenta partier. En majoritetsregering kan bildas med känd politik. Socialdemokraterna begär att få bilda minoritetsregering med kanske 35 % stöd i riksdagen och förväntar sig att slippa förhålla sig till mp/v. Två partier som båda är tillväxtfientliga. Men kanske två partier som accepterar att med något litet köttben som utbyte då och då sitta med vid sossarnas köttgrytor. Två partier som löser Sveriges arbetslöshetproblem med fler anställda i offentlig sektor. Vet någon i dessa partier hur resurser till offentliga arbeten skapas?