Välkommen!

Roligt att just du vill stanna upp och ta del av min blogg! Jag är lätt att kontakta för synpunkter i något ämne. Gör gärna det!!
Mailadress: jan_erik_einarsson@hotmail.com
Mobil 0708-607102 / Jan Erik


måndag, september 04, 2006

Fyra F och ett B

Lördagen den 1 september. Två veckor till valet och en underbar sensommardag. Flera partier arbetade med olika aktiviteter i Örkelljunga. För moderaterna valtalade blivande riksdagsledamoten Hans Wallmark från Ängelholm. En bra grupp lyssnande samlades och med ett antal publikfrågor kändes tiden 11.00-12.00 mycket väl använd. Temat var "Nolltolerans mot brott".

Som svar på en fråga noterade Hans Wallmark att Örkelljungapolitiken kommenterats nedlåtande i Sydnytts valturné. Hans menade att varje gott samhälle behöver åtminstone 4 F och 1 B. Således behövs:
Familjerna
Företagen
Föreningarna
Församlingarna samt
Biblioteken.

Det känns gott att "vår" man i riksdagen har så tydlig kulturprofil. För en liten kommun som Örkelljunga blir biblioteken den kanske allra folkligaste kulturinstitutionen. Just i veckan tog jag del av Svensk Biblioteksförenings apell till kommunerna inför valet. Men glädje (- och viss överraskning!) noterade jag att vi har en mycket fin biblioteksverksamhet med inriktning på t.ex. barnavdelningen, tidskriftsutbudet och faktiskt öppettiderna och mediainköpen. Rapporten kan den intresserade få i kopia om man tar kontakt med mig. Vägen till information, vägen till kompetens, vägen till bokglädje och mycket annat positivt startar ofta i just barns läsande. Det känns därför extra bra för en gammal lärare att nu "veta" hur pass bra vi prioriterar biblioteksverksamheten!