Välkommen!

Roligt att just du vill stanna upp och ta del av min blogg! Jag är lätt att kontakta för synpunkter i något ämne. Gör gärna det!!
Mailadress: jan_erik_einarsson@hotmail.com
Mobil 0708-607102 / Jan Erik


tisdag, augusti 25, 2009

Kommunfullmäktige 24 augusti

Kommunfullmäktige utan Christer Örning, en märklig känsla. Inget fel hos Magnus Håkansson (KD) som fick leda sammanträdet trots att NST uppgett att Håkan Magnusson skulle göra detta; "men han kunde inte komma". Och vår kommande ordförande Gun Kempe (M) kommer säkert in i uppgiften snabbt, inga problem.
Men; örkelljungamoderaterna utan Christer Örning, känns konstigt. CÖ har varit en aktiv idéspruta som tagit plats sedan mitten på 1970-talet. Sedan 1991 har CÖ i obruten följd varit kommunfullmäktiges ordförande. I många olika roller har han verkat, såsom i kommunala bolag och i Näringslivsgruppen. Medmera, medmera, medmera ...
När Christer Örning igår avgick ur kf möttes det med ovanligt entusiastiska bifallsrop från ett antal ledamöter. Normalt får en avsägelse ett passivt mottagande. Känslan i rummet var inte bestående, men kortvarig och helt malplacerad.
Redan för några veckor sedan när avsägelsen redovisades i pressen har jag skrivit till ansvariga och påpekat det rimliga i en mera "pampig" avtackning. Heder åt Christer Örning!