Välkommen!

Roligt att just du vill stanna upp och ta del av min blogg! Jag är lätt att kontakta för synpunkter i något ämne. Gör gärna det!!
Mailadress: jan_erik_einarsson@hotmail.com
Mobil 0708-607102 / Jan Erik


tisdag, augusti 25, 2009

Förtroendemannagudstjänst

2009 var antagligen första året som förtroendemannagudstjänst inte arrangerades, sedan första gången (1982?). Då kommunfullmäktige ställdes in i januari "glömdes" det bort.
För att kunna luta sig mot en princip om hur vi menar har en onödigt petig debatt pågått, men igår fanns endast en uppfattning. Kyrkan ska i samråd med kf:s presidium bestämma datum för förtroendemannagudstjänst under januari månad, sannolikt kl 18 då vi ska ha fullmäktiges sammanträde kl. 19. Alla med förtroendeuppdrag i kommun & församling inbjudes då.
Jag funderar mycket på hur stark viljan att hitta fel eller spetsfundigheter i detta varit. Varför har (FP) och (S) sökt ett "Nej!" till förslaget i stället för att formulera beslutet på det sätt som tillgodosåg deras synpunkter. Inte heller igår deltog dessa i att mejsla fram det "goda beslutet". Men överens blev vi, trots pressens olika artiklar och insändare i ämnet.
Gott att ett politiskt samtal kan förena, det krävs dock ibland tid och vilja. Känns BRA!