Välkommen!

Roligt att just du vill stanna upp och ta del av min blogg! Jag är lätt att kontakta för synpunkter i något ämne. Gör gärna det!!
Mailadress: jan_erik_einarsson@hotmail.com
Mobil 0708-607102 / Jan Erik


måndag, december 04, 2006

En politik för fler i jobb!

Alliansregeringen har aviserat färre Ams-åtgärder och en aktivare jobb-politik. Dagsnoteringen över Ams-åtgärder är över 150.000 (och i sjunkande!). 2007 planeras siffran bli 90.000 och för 2008 ännu färre, 64.000 i åtgärder.

Bra eller dåligt? Ja, det avgörs naturligtvis av hur arbetsmarknaden utvecklas över tiden. Den goda konjunkturen hjälper sannolikt en hel del. Nystartsjobb ger arbetsgivaren lägre avgifter för anställda som stått länge utanför arbetsmarknaden. Jobbgranti för unga under 25 år ger unga en chans att få erfarenhet och en merit för framtiden.

Allra bäst vore ju om inga behövde Ams-åtgärder utan arbetsmarknaden kunde ta emot samtliga arbetssökande. Så är det inte, inte idag och sannolikt inte på länge! Men att det finns arbete som borde göras om inte beskattningen på arbete var så hög - det är säkert! Alltså; kanske växer riktiga jobb fram vilket ger staten intäkter i stället för utgifter. Bra för alla! Skatter ska användas med stor omsorg. Och att det i Örkelljunga, med klart under 2 % öppen arbetslöshet, finns jobb - det är något att vara glad över.