Välkommen!

Roligt att just du vill stanna upp och ta del av min blogg! Jag är lätt att kontakta för synpunkter i något ämne. Gör gärna det!!
Mailadress: jan_erik_einarsson@hotmail.com
Mobil 0708-607102 / Jan Erik


tisdag, september 19, 2006

25-17?

Vi kommer i Örkelljunga antagligen att bilda en majoritet med m+kd+c+spi på 25 mandat, nuvarande mandatperiod 23. Roligt med en belöning i valet och ökat förtroende!

Det kan ju bli 28-14 om Björn Zorec väljer den borgerliga sidan. Efter valet skulle besked ges om vilken sida folkpartiet vill samarbeta med. Troligen är dock just folkpartiet i Örkelljunga helst med i "röda laget". Man missade ju helt Allians-konceptet!

Sverigedemokraterna (SD) bildar då sannolikt sin egen enhet med 3 mandat. Detta ger naturligtvis ingen representation i nämnderna. Vid ideologiska ställningstaganden i fullmäktige gissar jag att SD de flesta gångerna kommer att stötta den borgerliga ledningen. Men vi får se.

Mats Perssons "röda lag" kan alltså få 14 eller 17 ledamöter, nuvarande mandatperiod 22. Väljarna har alltid rätt! Konstigt att vänsterns nuvarande plats hamnade i det borgerliga lägret, något att fundera på efter en tuff valrörelse.